Grevelingen

Grevelingen

Tilburg
Vraagprijs
€ 1.150.000,- kosten koper
Dit pand is verkocht
Dit pand is verkocht onder voorbehoud
Grevelingen

Op een rustige locatie aan de rand van de gewilde woonwijk De Blaak staat deze vrijstaande villa met een tijdloze vormgeving.
De woning won de Architectuurprijs in 1994 en is nog steeds een parel in de omgeving.

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Plattegrond
No items found.
Interesse in Grevelingen?
Neem contact op
Vragen over pand Grevelingen?
Neem contact op

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 1.150.000,- kosten koper

Status
verkocht

Aanvaarding
In overleg


Bouw

Soort woning
Villa

Bouwvorm
Bestaande bouw

Bouwjaar
1992

Soort dak
Lessenaardak

Ligging
In woonwijk


Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
243 m2

Perceeloppervlakte
735 m2

Inhoud
900 m3


Indeling

Aantal kamers
9

Aantal slaapkamers
5

Aantal verdiepingen
3


Energie

Voorlopig energielabel
A

Isolatie
dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas


Buitenruimte

Tuin
Tuin rondom


Garage

Soort garage
Inpandig, Carport, Garage met carport

Capaciteit
2


Gebruik

Huidig gebruik
Woonruimte

Huidige bestemming
Woonruimte

Permanente bewoning
Ja


Architectuur

Op een rustige locatie aan de rand van de gewilde woonwijk De Blaak staat deze vrijstaande villa met een tijdloze vormgeving. De woning won de Architectuurprijs in 1994 en is nog steeds een parel in de omgeving.

INDELING
BEGANE GROND
De entree is ruim en vanuit de centrale hal is er toegang tot diverse vertrekken, deze loopt namelijk langs de woonkamer, keuken, bijkeuken en slaapkamer naar de inpandige garage. De hal heeft een garderobenis, meterkast, toiletruimte en trapopgang.
Alle leefruimtes zijn tuingericht en liggen langs de vloeiende lijn van de lange hal. De living is een ruime, lichte leefruimte met hoge ramen aan drie zijden en een brede schuifpui naar de tuin. De ruimte wordt gebruikt als zit- en eetgedeelte.
De woonkeuken is voorzien van een L-vormig aanrecht met inbouwapparatuur. Boven het aanrechtblad loopt de betegeling door tot het plafond. Er is een koof gemaakt waar de afzuigkap in zit verwerkt dat voor een strakke afwerking zorgt. In de gehele breedte van de keuken zit een schuifpui naar de tuin voor het ultieme binnen- en buitenleven.
Achter de keuken ligt de bijkeuken met wasmachineopstelling, eenvoudig keukenblok met wastafel en een deur naar de achtertuin. Daarnaast is er achter de bijkeuken een slaapkamer op de begane grond gelegen die nu in gebruik is als studeerkamer. De kamer heeft een eigen badkamer voorzien van een douche, toilet en wastafel.
Vanuit de hal is de inpandige garage met loopdeur naar de tuin en met elektrische roldeur te bereiken. Aangrenzend komt bevindt zich de carport met plaats voor twee auto’s.

EERSTE VERDIEPING
De overloop is licht en ruim. Aan de rechterkant bevindt zich een ruime slaapkamer met speelse vide en een eigen badkamer voorzien van ligbad, douche, toilet en dubbele wastafel.
De overige aan de overloop gelegen 3 slaapkamers kijken allen uit over de tuin. Aan het einde van de overloop is nog een (3e) badkamer met toilet, douche en enkele wastafel gelegen. Zowel de overloop als de 3 slaapkamers beschikken over inbouwkasten.

TWEEDE VERDIEPING
Bergzolder met aan ene zijde een rechte muur en andere zijde een schuin dak.

EXTERIEUR
De tuin aan de straatzijde is zeer onderhoudsvriendelijk met bestrating, grind en borders met struiken. Zo krijgt de villa alle ruimte om haar schoonheid te etaleren.
De zij- en achtertuin hebben een uitstekende zonligging doordat de woning redelijk mooi vrij ligt en biedt optimale privacy. Het gazon, de hagen en de borders zijn strakke vlakken afwisselend met paden van grind en tegels en geven een strakke en minimalistische uitstraling. De vijver in een strakke lijn straalt een natuurlijke rust uit.

OMGEVING
In de straat komt voornamelijk bestemmingsverkeer en de bebouwing in de omgeving bestaat merendeels uit vrijstaande woningen op ruime percelen. Onderwijs, een winkelcentrum, restaurants, openbaar vervoer en vele sportverenigingen maken het wonen op deze toplocatie zeer aangenaam.

BIJZONDERHEDEN
- begane grond v.v. vloerverwarming;
- woonkeuken v.v. luxe inbouwapparatuur (2013);
- alarm-, en camera-installatie;
- 20-tal zonnepanelen;
- vijf slaapkamers met 3 badkamers;
- zeer goede staat van onderhoud;
- onder architectuur aangelegde privacybiedende tuin;
- gevels recent gereinigd en gei?mpregneerd;

WOORD VAN DE ARCHITECT
"Rond 1990 hebben de eigenaren mij gevraagd een ontwerp te maken voor een nieuw te bouwen woonhuis aan de Grevelingen in Tilburg. Rond die tijd zijn door mij relatief veel vrijstaande woningen ontworpen in zowel nieuwbouwwijk de Blaak in Tilburg als in de omliggende plaatsen. Ter gelegenheid van mijn afscheid bij luijten|smeulders|architecten in 2009 is door Jan Doms een overzicht samengesteld van mijn werk met als titel ‘adsmeulders|architect’ In het hoofdstuk
‘privaat domein’ zijn hierin de volgende citaten inzake 'mijn architectonische filosofie' terug te vinden."

ARCHITECTUUR
Veel van de door Smeulders ontworpen woonhuizen staan op percelen met variabele maatvoering en op markante posities in de stedenbouwkundige verkavelingen. Vorm en situering vormen in veel van de gevallen een regelrechte architectonische uitdaging met als resultaat uitgesproken keuzen in organisatie en vormgeving van bouwvolumes op het perceel in een dynamische relatie tot de omgeving. Het is zeker bijzonder te noemen dat veel van de opdrachtgevers deze overwegend geprononceerde aanpak steunden.

Smeulders houdt van functioneel, ruimtelijk en sober. Schoonheid moet een vanzelfsprekendheid zijn, ‘chic’ berusten op natuurlijkheid en traditioneel vakmanschap; een waarde waarop vertrouwd kan worden. Tel daarbij de instelling op van Smeulders als dienstverlener, de rol van probleemoplosser die hem past en de begrotingsdiscipline waarover hij beschikt om budgetten te benutten én te respecteren en het portret van de ideale architect voor de private opdrachtgever is geschetst.
Het private domein is in essentie niets anders dan de afscherming van ruimten en functies ten opzichte van het publieke domein ten gunste van private doeleinden.

Op alle terreinen van het maatschappelijke leven worstelt men met de ideale verhouding tussen privaat en publiek. Dat vertaalt zich natuurlijk ook in ruimtelijk opzicht. In het voorjaar van 2008 organiseerde CAST (Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Tilburg) een workshop particulier opdrachtgeverschap. De focus lag op de woning als maatpak. “Bespeel uw architect” was een van de motto’s. Bedoeld werd natuurlijk de inbreng van persoonlijke smaak, leefstijl en budget; maar ook de grotere thema’s die de burger zich eigen gemaakt heeft zoals milieu, veiligheid en duurzaamheid. In alle toonaarden komt het aan de orde op het moment dat een particulier opdrachtgever zich wendt tot de architect.
Het is duidelijk dat Smeulders geen bezwaar heeft tegen dit fenomeen. Emancipatie van het particulier opdrachtgeverschap past prima in zijn benaderingswijze. Hij waardeert dat van nature en vanuit zijn opleiding die hem onder de hoede van Wim Quist (Rijksbouwmeester 1974-1979) eigen is geworden. Het is wel bevorderlijk als de opdrachtgever ook werkelijk beschikt over stijl, smaak én een budget dat overeenkomt met de wensen. Anders wordt het improviseren.

Vrijwel alle woonhuizen van Smeulders openen zich naar het eigen perceel. Grote glasoppervlakten beheersen daar het beeld. Terras en tuin, de huidige symbolen van ‘leven met de natuur’, vormen het verlengstuk van de binnenruimte. De relatieve geslotenheid aan de straatzijde refereert aan het aloude spreekwoord ‘my home is my castle’. De positionering van de bouwvolumes, afgedekt met relatief steile lessenaardaken associeert daar ook mee. De wensen van de particuliere opdrachtgevers ten aanzien van de verhouding tussen het private domein en het publieke domein blijken overeenkomstig.
Bij het woonhuis Awad (1989) Grevelingen, wijk De Blaak Tilburg, is een opvallend detail ingevoegd.

Verder kijken in ons aanbod?
Bekijk ons aanbod