Familiehuis

Familiehuis

Hilvarenbeek
Vraagprijs
€ 745.000,- kosten koper
Dit pand is verkocht
Dit pand is verkocht onder voorbehoud
Familiehuis

Een fantastisch familiehuis ontworpen door Ad Smeulders gelegen in een autoluw hofje met verrassende ruimtes en veel speelse accenten. Een huis wat je moet beleven en ervaren!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Plattegrond
No items found.
Interesse in Familiehuis ?
Neem contact op
Vragen over pand Familiehuis ?
Neem contact op

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 745.000,- kosten koper

Status
onder voorbehoud

Aanvaarding
In overleg


Bouw

Soort woning
Villa

Bouwvorm
Bestaande bouw

Bouwjaar
2000

Soort dak
Halfrond

Ligging
In woonwijk


Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
184 m2

Perceeloppervlakte
418 m2

Inhoud
708 m3


Indeling

Aantal kamers

Aantal slaapkamers
3

Aantal verdiepingen
3


Energie

Voorlopig energielabel
A

Isolatie
Volledig geïsoleerd


Buitenruimte

Tuin
Tuin


Garage

Soort garage
Carport

Capaciteit


Gebruik

Huidig gebruik
woonruimte

Huidige bestemming
woonruimte

Permanente bewoning
Ja


Architectuur

Een fantastisch familiehuis ontworpen door Ad Smeulders gelegen in een autoluw hofje met verrassende ruimtes en veel speelse accenten. Een huis wat je moet beleven en ervaren!

EXTERIEUR:
Een strak ontwerp met een plattegrond op de begane grond dat de vorm volgt van het kavel en veel leefruimte genereert. Een riante opbouw bestaande uit twee verdiepingen met een fraai gebogen aluminium fels dak.

INTERIEUR:
De woning biedt diverse prachtige zichtlijnen. De centrale hal geeft toegang tot de verblijfsruimten op de begane grond. De ruimtes zijn deels open en toch gesloten. Dit geeft de mogelijkheid om samen op de begane grond te wonen, recree?ren en werken met behoud van privacy en intimiteit.
De glazen puien aan de achterzijde geven een prachtig zicht op de tuin en bieden een ruimtelijk gevoel.

LIGGING
De woning ligt in de graag bewoonde wijk ''Ypelaer'' in een grensgebied van wonen en landerijen. Het centrum van Hilvarenbeek en de uitvalswegen richting Tilburg en Eindhoven (A58) zijn dan ook snel te bereiken. Hilvarenbeek is een bruisend dorp en heeft alle voorzieningen en sociale activiteiten die het prettig maken inwoner van deze leuke plaats te zijn.

INDELING:
Begane grond:
De entree is ruim en vanuit de centrale hal is er toegang tot diverse vertrekken, deze loopt namelijk in een rechte lijn naar de achterzijde van de woning, langs de woonkamer, keuken, bijkeuken en het kantoor naar de inpandige berging. De hal heeft een garderobenis, meterkast en toiletruimte.

De living is een ruime, lichte leefruimte met brede schuifpui naar de tuin. Centraal in de woning is een "ruitvormige" penant met gashaard gesitueerd. Dit zorgt voor een afgescheiden, doch open karakter, tussen keuken, living en eetkamer. In het eetgedeelte is een glazen erker. (voorzien van electrische screens)

Het kantoor aan de voorzijde kan tevens als slaapkamer worden gebruikt. De aangrenzende berging is voorbereid om aan te passen naar een badkamer en reeds voorzien van elektrische vloerverwarming.
De keuken is in het midden van de woning gesitueerd met aan weerskanten een kastenopstelling. Verder is deze voorzien van inbouwapparatuur als een vaatwasser, 5-pits gaskookplaat, koelkast, oven en close in boiler.


Inpandige berging
Vanuit de hal is de inpandige berging met loopdeur naar de voortuin te bereiken. Aangrenzend bevindt zich de oprit met plaats voor meerdere auto’s.

EERSTE VERDIEPING
Aangrenzend aan de overloop zijn de 3 slaapkamers, de separate toiletruimte en de badkamer gelegen.
De ouderslaapkamer is aan de voorzijde gesitueerd en heeft een balkon.
Vanuit de slaapkamer in het midden is de trapopgang naar de 2e verdieping. De 3e slaapkamer, aan de achterzijde gelegen, heeft een wastafel. De bovenverdieping is afgewerkt met een marmoleum vloerafwerking.
De badkamer is eenvoudige, doch compleet uitgevoerd met inloopdouche, (zit)bad en twee wastafels.

TWEEDE VERDIEPING
Zeer ruime zolder met aan ene zijde een rechte muur en andere zijde het gebogen dak.
Door de ideale plaatsing van de trapopgang zijn hier twee ruime slaapkamers te creëren.

BUITEN
De tuin aan de straatzijde is zeer onderhoudsvriendelijk met bestrating, grind en borders met struiken. Zo krijgt de villa alle ruimte om haar schoonheid te etaleren.
De achtertuin heeft een uitstekende zonligging doordat de woning redelijk vrij ligt en biedt optimale privacy. De terrassen, de grind-, en plantenborders zijn speelse vlakken en geven een strakke uitstraling. Achterin de tuin is de houten overkapping, en kun je in alle rust en privacy genieten.

ARCHITECT Ad Smeulders
Veel van zijn woonhuizen staan op percelen met variabele maatvoering en op markante posities in de stedenbouwkundige verkavelingen. Vorm en situering vormen in veel van de gevallen een regelrechte architectonische uitdaging met als resultaat uitgesproken keuzen in organisatie en vormgeving van bouwvolumes op het perceel in een dynamische relatie tot de omgeving. Het is zeker bijzonder te noemen dat veel van de opdrachtgevers deze overwegend geprononceerde aanpak steunden.

Smeulders houdt van functioneel, ruimtelijk en sober. Schoonheid moet een vanzelfsprekendheid zijn, ‘chic’ berusten op natuurlijkheid en traditioneel vakmanschap; een waarde waarop vertrouwd kan worden. Tel daarbij de instelling op van Smeulders als dienstverlener, de rol van probleemoplosser die hem past en de begrotingsdiscipline waarover hij beschikt om budgetten te benutten en te respecteren en het portret van de ideale architect voor de private opdrachtgever is geschetst.
Het private domein is in essentie niets anders dan de afscherming van ruimten en functies ten opzichte van het publieke domein ten gunste van private doeleinden.

Op alle terreinen van het maatschappelijke leven worstelt men met de ideale verhouding tussen privaat en publiek. Dat vertaalt zich natuurlijk ook in ruimtelijk opzicht. In het voorjaar van 2008 organiseerde CAST (Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Tilburg) een workshop particulier opdrachtgeverschap. De focus lag op de woning als maatpak. “Bespeel uw architect” was een van de motto’s. Bedoeld werd natuurlijk de inbreng van persoonlijke smaak, leefstijl en budget; maar ook de grotere thema’s die de burger zich eigen gemaakt heeft zoals milieu, veiligheid en duurzaamheid. In alle toonaarden komt het aan de orde op het moment dat een particulier opdrachtgever zich wendt tot de architect.

Het is duidelijk dat Smeulders geen bezwaar heeft tegen dit fenomeen. Emancipatie van het particulier opdrachtgeverschap past prima in zijn benaderingswijze. Hij waardeert dat van nature en vanuit zijn opleiding die hem onder de hoede van Wim Quist (Rijksbouwmeester 1974-1979) eigen is geworden. Het is wel bevorderlijk als de opdrachtgever ook werkelijk beschikt over stijl, smaak en een budget dat overeenkomt met de wensen. Anders wordt het improviseren.

Vrijwel alle woonhuizen van Smeulders openen zich naar het eigen perceel. Grote glasoppervlakten beheersen daar het beeld. Terras en tuin, de huidige symbolen van ‘leven met de natuur’, vormen het verlengstuk van de binnenruimte. De relatieve geslotenheid aan de straatzijde refereert aan het aloude spreekwoord ‘my home is my castle’.

Verder kijken in ons aanbod?
Bekijk ons aanbod