VILLA L
Jac. van Oers

Kenmerken

  • Overdracht

    • Vraagprijs € 839.000,- kosten koper
    • Status Verkocht
    • Aanvaarding In overleg
  • Bouw

    • Soort woning Villa, Vrijstaande woning
    • Bouwvorm Bestaande bouw
    • Bouwjaar 1976
    • Soort dak Zadeldak
    • Ligging In woonwijk, Beschutte ligging, In bosrijke omgeving
  • Oppervlakten en inhoud

    • Woonoppervlakte 335 m²
    • Perceeloppervlakte 3670 m²
    • Inhoud 1590 m³
  • Indeling

    • Aantal kamers 10
    • Aantal slaapkamers 4
    • Aantal verdiepingen 2
  • Energie

    • Isolatie Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas
    • Verwarming Hete lucht verwarming
  • Buitenruimte

    • Tuin Tuin rondom
  • Bergruimte

    • Soort berging Vrijstaand hout
  • Garage

    • Soort garage Parkeerkelder
  • Gebruik

    • Huidig gebruik Woonruimte
    • Huidige bestemming Woonruimte
    • Permanente bewoning Ja

Architect

Jac. van Oers

Jacobus (Jac) Leonardus Wilhelmus Johanna Joseph van Oers (Son en Breugel 1939 - Amsterdam 2003). Deze architect startte in 1963 zijn bureau in Tilburg. In 1971 realiseerde hij een omvangrijk huizenproject in de Engelse componistenbuurt in Quirijnstok. In dat jaar..

Architectuur

Fantastisch familiehuis midden in de rust, ruimte en natuur.

Exterieur
De villa bestaat uit een tweetal volumes die tegen elkaar geschoven zijn. Elk volume heeft een asymmetrische kap. Ter hoogte van de nok verspringen de schuine dakvlakken en is een glasstrook (op het westen georiënteerd) geplaatst. Op de plaats waar de twee volumes tegen elkaar staan is de entree gepositioneerd. Deze bestaat zowel aan de voor- als achterzijde volledig van glas.
De grote flauwe dakvlakken zijn met forse overstekken uitgevoerd. Dit houdt niet alleen de zon goed tegen, het geeft ook een écht huiselijke indruk.
In het zuidelijk gelegen volume zijn alle “woon” functies gepositioneerd (woonkamer, keuken, bar etc.). Het noordelijk gelegen volume bevat de inpandige garage met daarbovenop de slaap- en badkamers.

Interieur
De villa bestaat uit een aantal mooie zichtlijnen.
De glazen entree biedt gelijk een mooie doorzicht via een dubbelhoge pui over de achtergelegen tuin. Eenmaal binnen is er aan je linkerhand ook een lange zichtlijn die leidt naar een groot hoog raam. Deze as verbindt de keuken en eetkamer aan de voorzijde van het huis met de achtergelegen woonkamer. Ter plaatse van de as is het huis op zijn hoogst en kijk je tegen de kap met lichtstrook aan.

De woonkamer is rond een reusachtige ronde openhaard gesitueerd en kijkt uit over de achtertuin. De ronde haard is zowel binnen als buiten te gebruiken en verbindt daarmee de woonkamer met de tuin. Zowel binnen als bovendaks is de haard een echte eyecatcher.

Minstens zo sterk is de enorme dakconstructie die overal in het zicht is gelaten. Deze bestaat uit gelamineerde houten spantconstructies die plaatselijk naar buiten doorlopen. De scheidingswanden van de keuken zijn los gehouden van de kap wat een sterk ruimtelijk/overkoepelend effect heeft.

De verschillende niveaus in huis verspringen telkens een halve verdieping. Deze zijn via stoere maar ruimtelijk bijzondere trappen (staal/beton) te bereiken.

omschrijving

Ligging
Als u houdt van rust, ruimte en privacy is dit uw kans: Midden in de natuur, ’s-morgens wakker worden met het gefluit van de vogels…. Rust en ruimte dat is wat u hier aantreft! Deze keurig onderhouden villa is gelegen in Villawijk ’t Zand 2 te midden van de bossen aan de rand van het dorp Alphen en toch op korte afstand van de benodigde voorzieningen en uitvalswegen naar de A58. Ook het natuurgebied ’t Zand is in de nabijheid. De tuin rondom de woning vormt een geheel met de bosrijke omgeving en is voorzien van grote bomen en struiken, prachtige kleurrijke rododendrons, vijverpartij en diverse terrassen. Men kan hier gedurende de dag genieten van zon en schaduw.

Begane Grond
Zeer royale hal/entree, met vide en grote glazen puien. De centraal gelegen betonnen trappartij biedt toegang tot alle verdiepingen. Tussenportaal, welke de hal afscheidt van de woonkamer, met garderobenis, dames en herentoilet. Sfeervolle ruime living (ca. 58m2) voorzien van een natuurstenen (gevlamde) tegelvloer, imposante open haard, bar (welk eenvoudig is af te sluiten). Vanuit de eetkamer (ca24m2) heeft men toegang tot de zeer luxe moderne woonkeuken (ca 17m2) (b.j.2008) welke is uitgevoerd in een L-vormige opstelling met royaal eiland, voorzien van onder andere een RVS spoelbak, elektrische kookplaat, RVS afzuigkap, vaatwasser, een aanrechtblad van gebrand graniet. Vaste kastenwand met daarin de oven en koelkast. (allen van Siemens) Vanuit de keuken toegang tot de bijkeuken (ca. 14m2) voorzien van aansluitpunten ten behoeve van de wasapparatuur. Tevens met extra aanrecht, keukenboiler en meterkast. Vanuit de eerder genoemde centrale hal heeft men tevens toegang tot de loungeruimte c.q. werkhoek (ca25m2). Middels de vide staat deze ruimte in verbinding met de living.

Verdieping
Alle slaapkamers en gang zijn voorzien van vloerbedekking. Er zijn drie slaapkamers aan de voorzijde gelegen, elk ca. 15m2. Badkamer met sauna en douche. Separate toiletruimte.
Ouderslaapkamer ca. 44m2 (voorheen 2 slaapkamers) aan de achterzijde gelegen met kleedruimte met kastenwanden, eigen badkamer en schuifpui welke toegang biedt tot de tuin.
Deels betegelde badkamer (mozaiek), in de vloer verzonken ligbad, douche, zwevend toilet, dubbele wastafel in meubel.

Aan de voorzijde van het pand is de oprijlaan naar de halfondergrondse parkeergarage tevens te benutten parkeerplaats ten behoeve van meerdere auto`s.

De woning is onder het woongedeelte onderkelderd (hoogte 1,5m). Bereikbaar via de parkeergarage.

Verwarming/Koeling
*Heteluchtverwarming
*Openhaard
*Slaapkamergedeelte heeft airco, via het luchtsysteem van de verwarming.

Materialen/merken
*Vloer: Marmeren vloer, geslepen na het leggen, naadloos
*Gevel: metselwerk
*Kozijnen: aluminium
*Keuken: Broscini keuken geleverd door Nuva Keukens in Tilburg,
*Keukenapparatuur: Siemens

Extra’s
*Ingebouwd stofzuigsysteem
*buitenhaard
*sproeiinstallatie met eigen pomp
*elektrische garagedeur met afstandsbediening

ARCHITECTUUR

 

Voorzieningen & Bijzonderheden

Tekeningen

Begane Grond

Verdieping

Locatie

Bijsters 24, 5131 NW ALPHEN

Contact

Uw naam (verplicht)

Uw emailadres (verplicht)

Onderwerp

Bericht

Message has been sent successfully.