Villa S

Kenmerken

  • Overdracht

    • Vraagprijs € 1.475.000,- kosten koper
    • Status Beschikbaar
    • Aanvaarding In overleg
  • Bouw

    • Soort woning Villa, Vrijstaande woning
    • Bouwvorm Bestaande bouw
    • Bouwjaar 2005
    • Soort dak Plat dak
    • Ligging Vrij uitzicht, Beschutte ligging, Buiten bebouwde kom, In bosrijke omgeving, Landelijk gelegen
  • Oppervlakten en inhoud

    • Woonoppervlakte 305 m²
    • Perceeloppervlakte 6491 m²
    • Inhoud 1500 m³
  • Indeling

    • Aantal kamers 8
    • Aantal slaapkamers 5
    • Aantal verdiepingen 4
  • Energie

    • Voorlopig energielabel B
    • Isolatie Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas
  • Buitenruimte

    • Tuin Tuin rondom
  • Bergruimte

    • Soort berging Vrijstaand hout
  • Garage

    • Soort garage Inpandig, Parkeerkelder, Souterrain
    • Capaciteit 2 auto's
  • Gebruik

    • Huidig gebruik Woonruimte
    • Huidige bestemming Woonruimte
    • Permanente bewoning Ja

Jacq. de Brouwer

Bedaux de Brouwer Architecten

Jacq. is mede naamgever van Bedaux de Brouwer Architecten en werkt sinds 1978 bij dit gerenommeerde bureau. Bedaux de Brouwer Architecten is een architectenbureau met 25 medewerkers en een kwalitatief hoogwaardig oeuvre. Een groot aantal projecten is de afgelopen decennia..

Architectuur

Prijsvraag
Een wens voor een nieuwe droomwoning op het perceel aan de Stevert 4 te Steensel leverde dit prachtige ontwerp op in 2006. Het ontwerp verzorgd door architect Jacq. de Brouwer van het gerenommeerde bureau Bedaux de Brouwer heeft meerdere onderscheidingen gekregen, namelijk;
– de prestigieuze BNA Architectuurprijs BNA Gebouw van het jaar 2006 Regio Zuid;
– nominatie Welstandsprijs Noord-Brabant 2005;
– nominatie Fritz Höger Backstein-Architektur Preis;
– nominatie Mies van der Rohe Award 2007 – European Union Prize for Contemporary Architecture.

Voor een villa is dit uitzonderlijk en bij het bezichtigen van de woning zult u ervaren dat alles klopt bij deze woning!

Exterieur
De villa, ontworpen door Jacq. de Brouwer, bestaat uit een langwerpig bouwblok met diverse speelse openingen waarmee de woning contact maakt met de omgeving.
De buitenzijde van de woning is opgetrokken uit een lange strakke strengperssteen verwerkt met een dunne stootvoeg.
In de gevels zitten accenten van hout en aluminium delen.
De hout accenten ziet men achter de elektrische schuifpanelen (zonwering) en elektrische garage deur van de ondergrondse garage met een lange gemetselde inrit. Dichter bij de woning gekomen kan men kiezen voor de hoofdentree op maaiveldniveau, de ingang van de parkeergarage middels een hellingbaan en een verdieping lager of de deur aan de zijkant van de bijkeuken. Deze entreepartijen zijn strak weggewerkt in de gevel met een brede dagmaat. Boven de hoofdentree is een rank uitgevoerde hardglazen luifel voor ontvangst van gasten.
In het dak zitten diverse smalle horizontale raamstroken welke voornamelijk zichtbaar zijn vanuit de woning. In de achter- en zijgevel zit een strakke opening voor de slaapkamer op de verdieping welke een eigen patio heeft in het dak. De kozijnen in de voor- en achtergevel zijn volledig ingevuld met teruggeplaatst glas (aluminium kozijnen met een aantal grote schuifpuien), wat niet alleen de vorm van het portaal benadrukt maar ook een zonwerende functie heeft. In de negge zit ook de uitvalscherm als zonwering gemonteerd welke over de volledige lengte tegelijk uitgezet kan worden. Tenslotte beschikt de woning over 2 elektrische schuifpanelen voor de grote glazen puien welke dichtgeschoven kunnen worden als zonwering en/of voor privacy. Deze zit zowel in de voor- als achtergevel.
Aan de straatzijde wordt men ontvangen bij een mooie entree. Een in stijl gemaakte aluminium elektrische schuifpoort ingebouwd in 2 muren gemetseld in de zelfde steen als de gevels. Via een intercom kan men vanuit de woning toegang geven tot de inrit. De terrassen, de vijver alsmede het zwembad sluiten naadloos aan op de woning. De tuin is ontworpen door MTD Landschapsarchitecten uit ‘s-Hertogenbosch.

Materialisatie
. Metselwerk: gladde strakke strengperssteen
. Accenten: hout accenten en aluminium
. Ramen/Kozijnen: geanodiseerd aluminium

Bijzondere architectonische kenmerken zijn:
. De vide in de woonkamer en centrale hal zorgen voor een vloeiende overgang tussen de niveaus.
. De raamstrook in de vide welke zowel in de gevel loopt als in het dak.
. Het spel van vlakken en lijnen zorgt voor een driedimensionaal architectonisch “muziekstuk”.
. Bijzondere zichtlijnen van het interieur welke doorlopen in het terras en in én rondom het huis.

Een woord van de Architect:
Dit woonhuis ligt als een strekdam dwars op het kavel. De vertrekken zijn in het ontwerp als schakels van een armband aan elkaar geregen. Deze opzet lijkt even simpel als vanzelfsprekend: elk vertrek neemt de ruimte die het nodig heeft, niet meer, niet minder, en kan desgewenst de volle diepte van het pand benutten. Hierdoor kunnen de vertrekken zich, afhankelijk van de functie en de gewenste privacy, aan beide zijden volledig openen naar het omliggende landschap. De plattegrond van het huis is helder, geënt op een assenkruis; de lengte van de woning wordt doorsneden door de lichte, dubbelhoge hal. Doordat deuren tussen de vertrekken ontbreken of geheel zijn weg te schuiven, ontstaan langs voor- en achtergevel lange zichtlijnen, bedoeld om het ontwerp een zekere ‘rijkheid’ te geven. De verschillende ruimten – achtereenvolgens de woonkamer, eethoek, keuken, slaapkamer, garderobe en badkamer – lopen in elkaar over maar maken door hun vorm en schaal toch een intieme, besloten indruk.

Een woord van de BNA jury:
“Door de grote mate van abstractie heeft het exterieur iets spannends en ongrijpbaars…. Een inspirerend voorbeeld van particulier opdrachtgeverschap in een landelijke setting”

Interieurarchitect: Studiokwest
Tuinarchitect: MTD Landschapsarchitecten

De Architect:
Jacq. de Brouwer (1952, Tilburg) is in 1984 afgestudeerd aan de Tilburgse Academie van Bouwkunst en verbonden aan Bedaux de Brouwer Architecten. Hij werkt aan uiteenlopende ontwerpopgaven, zoals utilitaire gebouwen, exclusieve villa’s, meubilair en het restaureren van gemeentelijke- en rijksmonumenten. Voor zijn oeuvre ontving Jacq. onderscheidingen zoals de Nationale Betonprijs (2007) en de titel Bouwer van Verdienste (2004).
Projecten van zijn hand zijn genomineerd en bekroond. Zo ontving hij negen keer de BNA Architectuurprijs Midden-Brabant en in 2015 kreeg het door hem ontworpen Brouwhuis in Oisterwijk de landelijke titel BNA Gebouw van het jaar. Woonhuis Van den Boogaard te Steensel is vele malen in de prijzen gevallen, waaronder BNA Gebouw van het jaar Regio Zuid 2006. In 2007 werd het genomineerd voor de Mies van der Rohe Award. Dezelfde eer viel in 2015 te beurt aan het Multifunctioneel Cultureel Centrum Elckerlyc te Hilvarenbeek. Jacq. geeft lezingen in binnen- en buitenland. Internationaal zijn publicaties verschenen over zijn werk. Een goed voorbeeld is Monografie Jacq. de Brouwer door Hans Ibelings uit 2004: “Er zijn weinig architecten die met zulke spaarzame middelen zulke sterke architectuur weten te maken als de Nederlandse architect Jacq. de Brouwer. Zijn werk is van een zeldzame puurheid”.

Interieur
Dat de woning meerder onderscheidingen heeft gekregen kunnen wij zeer goed begrijpen. De woning zit boordevol met bijzondere details, vides en zichtlijnen. Waar mogelijk zijn verschillende afwerkingen gekozen maar de basis is rustig zoals de houten vloer van esdoorn welke nagenoeg overal is toegepast.

Indeling:

Begane grond:
Via een hoofdentree wordt men ontvangen in een hal waar men door de vides een ruimtelijk effect ervaart met prachtig uitzicht op de tuin. Vanuit de centrale hal heeft men toegang tot de verschillende ruimtes in huis alsmede het souterrain. Doordat deze met een vide verbonden is aan de begane grond is er voldoende daglicht. Vanuit de centrale hal kan men naar de toilet, bergkast met meterkast en bijkeuken met op maat gemaakte inbouwkasten voorzien van een achteringang. Het leefgedeelte bestaat uit een werkplek met een op maat gemaakt bureau, een vide met veel daglicht zowel horizontaal als verticaal en aansluitend de woonkeuken en de zitkamer. Een prachtige luxe woonkeuken ontworpen door Roel de Vos en op maat gemaakt door de interieurbouwer v.v. van alle benodigde inbouwapparatuur:
(inductiekookplateau, friteuse, grill, afzuigkap vanuit het aanrechtblad, koffiemachine, stoomoven, heteluchtoven, warmhoudlade, koelkast, diepvries).
De woonkeuken wordt afgescheiden door een met houtaccent beklede wand welke voorzien is van wandverwarming. De woonkamer is de laatste ruimte en is voorzien van een royale open haard uitgevoerd in staal. Via schuifpuien heeft men toegang tot het terras vanuit de keuken en woonkamer.
De slaapkamer is vanuit de centrale hal bereikbaar geheel gelijkvloers en biedt een prachtig uitzicht over de mooi aangelegde tuin. De zichtlijnen stroken met de vijver en het zwembad.De slaapkamer heeft een eigen gaderoberuimte, een badkamer voorzien van een mozaïekbetegeling, dubbele wastafel, wandcloset, inloopdouche en aansluitende een Finse sauna. De afwerkingen zijn consequent doorgevoerd welke voor een luxe uitstraling zorgen.

Souterrain:
Via de algemene entree heeft men een fraaie toegang naar het souterrain. De houten trap i.c.m. met de vide geeft een royaal gevoel. 2 slaapkamers beide voorzien van een aluminium schuifpuien zorgen voor daglicht via de vide. Een 2e badkamer (voorzien van mozaïekbetegeling, wastafel, wandcloset, inloopdouche), een bergkast met koeling, een wasruimte met op maat gemaakte inbouwkasten, 2 technische ruimten met CV-opstelling, domotica en zwembadapparatuur alsmede een grote dubbele garage met een grote sectionnaal deur welke elektrisch op afstand te openen is.
De oprit welke in stijl van het huis is gerealiseerd heeft ook een gemetselde trap en vloerverwarming.

1e Verdieping:
Via een fraaie trap naast de woonkeuken heeft men toegang tot de overloop welke uitzicht biedt via de vide over de leefruimtes en voorts toegang verleend tot een slaapkamer met eigen terras c.q. patio op het dak en 3e badkamer voorzien van (voorzien van mozaïekbetegeling, wastafel, wandcloset, inloopdouche)

Toegepaste materialen:
. Aluminium kozijnen
. Houten vloer van Wengé en Maple
. Houten wand accenten van Zebrano welke ook terugkomen in diverse interieurafwerkingen
. Natuursteen tegels in het toilet
. Glad stucwerk wanden met schilderwerk
. Maatwerktrappen van Wengé
. Bordes met colorbelbeglazing
. Elektrisch bedienbare uitvalschermen strak weggewerkt in een koof die langs de gehele achtergevel loopt.

Verwarmingsinstallatie:
. Hoog rendement CV-ketel met radiatoren, vloerverwarming en wandverwarming
. Ventilatiesysteem met warmtewisselaar
. Splitunit voor koeling in souterrain
. Zonnecollectoren en warmtepomp voor het zwembad
. Gashaard met afstandsbediening bij de keuken

Elektrische installatie:
. Domotica installatie met KNX systeem met slimme schakelaars en bedieningsscherm.
. Geïntegreerd alarmsysteem
. Elektrische zonwering en schuifpanelen
. Totaal 54 stuks zonnepanelen op het dak van de villa en gastenverblijf

Verlichting
. Buiten: verlichting rondom huis
. Binnen: Modular inbouwsframes met AR111 spots bedienbaar via KNX domoticasysteem

Zwembad:
. Filterinstallatie
. Waterstofzuiger

Gastenverblijf
Een geheel in stijl opengetrokken ruim gastenverblijf met alle voorzieningen. Een eigen badkamer, pantry en slaapkamer met aansluitend een eigen terras en overkapping voorzien van een design kachel. Het gastenverblijf heeft een eigen verwarming en een hoogwaardig afwerkingsniveau. Aansluitend aan het gastenverblijf is een schuur gebouwd. Indien gewenst zou deze ruimte nog bij het gastenverblijf betrokken kunnen worden.

TUIN:
De tuin is door MTD Landschapsarchitecten ontworpen en is een aanvulling op de villa.
De zichtlijnen van houten een stenen terrassen, bergingen, positie zwembad en vijver maken het een passend geheel. De tuin achter de villa is gelegen op het zuidoosten. Voorts:
. In de tuin is een beregeningsinstallatie met eigen put.
. Het terrein is volledig omheind met een hekwerk.
. Het terrein is toegankelijk middels elektrisch bedienbare toegangspoort.
. In de voortuin is verdekt een carport geplaatst voor een auto of camper

Voorzieningen & Bijzonderheden

Locatie

Stevert 4, 5524 KC STEENSEL

Contact

Uw naam (verplicht)

Uw emailadres (verplicht)

Onderwerp

Bericht

Message has been sent successfully.