VILLA GIMBRERE-JURGENS
Jos. Bedaux

Kenmerken

 • Overdracht

  • Status Verkocht
  • Aanvaarding In overleg
 • Bouw

  • Soort woning Villa, Vrijstaande woning
  • Bouwvorm Bestaande bouw
  • Bouwjaar 1951
  • Soort dak Samengesteld dak
  • Ligging Aan bosrand, Beschutte ligging
 • Oppervlakten en inhoud

  • Woonoppervlakte 321 m²
  • Perceeloppervlakte 11945 m²
  • Inhoud 1750 m³
 • Indeling

  • Aantal kamers 9
  • Aantal slaapkamers 5
  • Aantal verdiepingen 3
 • Energie

  • Isolatie Dakisolatie, Gedeeltelijk dubbel glas, Voorzetramen
  • Verwarming C.v.-ketel
 • Buitenruimte

  • Tuin Tuin rondom
 • Bergruimte

  • Soort berging Vrijstaand hout
 • Garage

  • Soort garage Inpandig
  • Capaciteit 2 auto's
 • Gebruik

  • Huidig gebruik Woonruimte
  • Huidige bestemming Woonruimte
  • Permanente bewoning Ja

Architect

Jos. Bedaux

Jos. Bedaux was autodidact en leerde het vak vooral bij zijn vader, die aannemer was in Tilburg. Tijdens de crisis van de jaren dertig moet hij vroeg aan de slag en ontwerpt hij al in 1932 het klooster Ave Maria..

Architectuur

Textielbaron Jurgens laat in 1950 naast zijn eigen landhuis (Bredaseweg 507, door Jos. Bedaux grondig verbouwd) een woonhuis voor zijn dochter bouwen.

Exterieur
De woning is gevormd rondom een binnentuin/ patio met in het hart een waterpomp. De L vormige woning is later uitgebreid met een tuinkamer tot een krachtige U vorm. De overige wanden van de omsloten tuin worden gevormd door een massieve tuinmuur. Een toegangspoort met smeedijzeren hek aan de zuidzijde is georiënteerd op de Bredaseweg.
De woning heeft een tweetal toegangsdeuren: de oorspronkelijke dienstingang die bij de bijkeuken en keuken binnenkomt en de hoofdingang die bij de hal met het centraal gelegen trappenhuis binnenkomt. Deze laatste entree is geïntegreerd in de veranda die aan de westzijde van de woning is gelegen.

De materialisatie past volledig in het oeuvre van Jos. Bedaux.

Materialisatie
* Gevels: gekeimd metselwerk. Dit geeft de woning een mooi fris en uniform voorkomen.
* Ramen/Kozijnen: Mooie slanke stalen kozijnprofielen die zijn gevat in houten kozijnen.
* Dak: leien

Bijzondere architectonische kenmerken zijn:
* Torentje
* De bekroning van penanten middels bollen.
* Veelvuldig gebruik van sierlijk smeedijzer bij hekken, tralies, muurankers, en de waterput.
* De steunbeer die als ornament tpv de zuidwesthoek is toegepast.
* De mooie overgang tussen buiten en binnen door het gebruik van de royale veranda.
* Het gebruik van tralies en luiken bij de ramen.
* Het gebruik van gekleurd glas-in-lood.
* Specifiek ontworpen buitenverlichting

Interieur
De plattegrond bestaat uit drie vleugels. De woon- en eetkamer zijn gelegen in een langwerpig noord-zuid volume dat zowel contact heeft met de binnentuin als met de veranda en de voortuin.
Privé vertrekken zoals een slaapkamer een badkamer en meer functionele vertrekken zoals de keuken en de garage zijn in een langwerpig oost-west volume ondergebracht. Al deze functies hebben enkel contact met de tuin aan de noord-zijde; aan de zuidzijde van het volume loopt een gang die aan de binnenhof is gelegen.

Materialisatie/ Architectonische kenmerken
* Luxe vloerafwerkingen zoals oorspronkelijke parketvloeren en (hergebruikte) natuurstenen vloeren met Delft blauwe tegelplinten.
* Stucplafonds met lijstwerk en tpv woonkamer moerbalken in het zicht
* Oorspronkelijke paneeldeuren met kuif
* Sierlijk traphek

Materialisatie, vormgeving en detaillering creëren tezamen een kloek woonhuis waar je je veilig en geborgen voelt. Een klein kasteeltje in de bossen tussen Breda en Tilburg.

OMSCHRIJVING

Ligging
Als u houdt van rust, ruimte en privacy is dit uw kans: Tussen Tilburg en Breda ligt deze unieke villa waar u volop kunt genieten van uw royale tuin. Het centrum van Tilburg ligt op 20 minuten fietsen. Met de auto zit u binnen 5 minuten op de A58. Sportverenigingen (hockey, voetbal en rugby), een winkelcentrum en een treinstation liggen om de hoek.

De woning ligt achter op het perceel verscholen op de hoek van de Bredaseweg en de Reeshofweg. Het toegangshek is aan de Reeshofweg gelegen. Dit bestaat uit een tweetal gemetselde penanten bekroond met bollen, een dubbel smeedijzeren hek voor de auto en een loophek voor voetgangers. Een kronkelende oprijlaan van zo’n 60 meter leidt vervolgens naar de woning.

Begane grond
De hoofentree ligt enigszins verscholen aan de inpandige veranda. De constructie van de veranda bestaat uit een vijftal houten standvinken met korbelen staande op gemetselde poeren. De veranda is op het westen georiënteerd en biedt een prachtig uitzicht op een groot gazon.
In de ruimte vestibule is een garderobenis en de sierlijke trap (met kwart). Verder geeft de entree toegang de kelder, een slaapkamer op de begane grond, de woon- en eetkamer en de gang die naar de tuinkamer, garage en keuken loopt.

Lichte L-vormige zit/eetkamer van ca. 70m2 met haard, zitnis, inbouwkast en omtimmerde radiatoren grotendeels georiënteerd op de de binnentuin. Via een tweetal volledig te openen harmonicapuien lopen de woonkamer en de binnenhof volledig in elkaar over. Vanuit de woonkamer is er tevens een toegangsdeur tot de veranda.

De slaapkamer op de begane grond (20m2) met harmonicapui aan de noordzijde en inbouwkast is gekoppeld aan een badkamer met eigen badkamer met toilet, bad, bidet, inloopdouche en dubbele wastafel.
De keuken (16m2, L-vormig keukenblok met een enkele spoelbak, keramische kookplaat, afzuigkap, oven, koelkast, vaatwasmachine) geeft middels een getoogde doorgang toegang tot de bijkeuken (12m2) en daarmee ook de voormalige dienstingang (achterdeur).

Aan de gang die van de vestibule naar de garage en tuinkamer loopt zijn een tweede toilet, een bergkast en de meterkast gelegen. Daarnaast biedt een deur toegang tot de binnenhof.

De royale verwarmde inpandige garage (35m2) is voorzien van verwarming en een dubbele wastafel. Dubbele ongelijke degelijk uitgevoerde houten deuren vormen de hoofdtoegang.

De later aangebouwde tuinkamer (20m2) is met haar grote glasoppervlakken erg licht. Een harmonica pui vergroot de relatie met de binnentuin.

Kelder
De droge kelder met stahoogte is onderverdeeld in 3 ruimtes. De grote kelder heeft een ruime provisiekelder met wijnvakken, stookkelder met opstelling van de HR combiketel uit 2010 en een 3e kelderruimte.

Verdieping
Alle vertrekken zijn gesitueerd onder de kap van het hoofdvolume boven de woonkamer (noord-zuid).
Een ruime overloop met gang bieden toegang tot een viertal slaapkamers, een badkamer en een viertal grote inbouwkasten.

Slaapkamer 1 (22m2) kent een niveauverschil in de vloer als gevolg van de verandaconstructie, heeft twee ramen georiënteerd op het noorden en een wastafelcombinatie en 2 vast kasten.

Slaapkamer 2 en 3 (ca. 8m2) hebben een dakkapel georiënteerd op de binnentuin (oosten) en een vast inbouwkast. Slaapkamer 2 heeft daarnaast ook een wastafel.

Slaapkamer 4 (33m2) heeft twee ramen die uitkijken op de bomen aan de zuidzijde.

Eenvoudige “vintage” badkamer met douche en wastafel.

De kappen/ruimtes in de overige vleugels zijn ook eenvoudig te betreden maar zijn niet als volwaardige kamers afgewerkt en hebben geen dakramen of dakkapellen. Uiteraard is e.e.a. te realiseren. We voorzien u graag van advies.

Bijgebouwen
* Grote schuur (ca. 40m2) met loop- en schuifdeur en krachtstroom)
* Kippenhok met ren
* Hondenren

Tuin
Het huis is gelegen op een riant perceel van ruim 1,1ha. De inrichting kent verschillende karakters:
De villa is om een besloten binnenhof gebouwd. Centraal in de tuin staat een waterput. De binnenhof is te betreden door een hek aan de zuidzijde. Vanaf hier loopt er door het bos een pad en zichtlijn richting de Bredaseweg.
De voortuin aan de westzijde is met haar gazon, prominente boom, planten en bloemen parkachtig ingericht.
Langs de noordzijde loopt de oprijlaan langs het huis. Tussen de oprijlaan het het huis loopt een heg met een tweetal hekken (v.z.v. gemetselde penanten bekroond met bollen) die leiden naar de twee toegangsdeuren van de villa.
Het perceel is rondom voorzien van een hekwerk.

De vermelde informatie is van algemene aard en is niet meer dan een uitnodiging om in onderhandeling te treden. De informatie is met zorg samengesteld en uit ons inziens betrouwbare bron afkomstig. Ten aanzien van de juistheid ervan, kunnen wij echter geen aansprakelijkheid aanvaarden. Voorts behouden wij het recht voor, dat onze opdrachtgever zijn goedkeuring dient te verlenen aan een mogelijke transactie met de ontvanger van deze informatie

Voorzieningen & Bijzonderheden

Tekeningen

Begane grond

Verdieping

Locatie

Reeshofweg 70, 5044 VC TILBURG

Contact

Uw naam (verplicht)

Uw emailadres (verplicht)

Onderwerp

Bericht

Message has been sent successfully.