Eline Verelaan OOSTERHOUT

Kenmerken

  • Overdracht

    • Vraagprijs € 725.000,- kosten koper
    • Status Beschikbaar
    • Aanvaarding In overleg
  • Bouw

    • Soort woning Eengezinswoning, Vrijstaande woning
    • Bouwvorm Bestaande bouw
    • Bouwjaar 1999
    • Soort dak Samengesteld dak
    • Ligging In woonwijk
  • Oppervlakten en inhoud

    • Woonoppervlakte 234 m²
    • Perceeloppervlakte 550 m²
    • Inhoud 950 m³
  • Indeling

    • Aantal kamers 8
    • Aantal slaapkamers 5
    • Aantal verdiepingen 3
  • Energie

    • Isolatie Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas
  • Buitenruimte

    • Tuin Achtertuin, Voortuin
  • Bergruimte

    • Soort berging Inpandig
  • Garage

    • Soort garage Geen garage
  • Gebruik

    • Huidig gebruik Woonruimte
    • Huidige bestemming Woonruimte
    • Permanente bewoning Ja

Paul van den Heuvel

Architect Paul van den Heuvel (1950) Is naamgever van Van den Heuvel Architectuur en werkt sinds ca. 1980 bij dit gerenommeerde bureau. Het kantoor richt zich diverse projecten met eigen stijl.In 2009 heeft architect Paul van den Heuvel een prijs..

Architectuur

Villa K te Oosterhout
Een fantastisch familiehuis ontworpen door Architect Paul van den Heuvel gelegen midden in een woonwijk met verrassende ruimtes en veel speelse accenten. Het hoekkavel gaf aanleiding tot het creëren van een woonhuis met hoektoren als bijzonder element. Een huis wat je moet beleven en ervaren!

Ligging
De woning is gelegen op een hoekperceel in een kindvriendelijke woonwijk. Tegenover de woning is een basisschool gelegen met een speelveld waardoor er vrij zicht is. De woning ligt op nog geen vijftien minuten fietsen van het gezellige stadscentrum van Oosterhout met tal van faciliteiten in de nabijheid, zoals scholen, winkels, sportgelegenheden en een ziekenhuis. Breda ligt slechts op vijftien kilometer afstand en er is een bushalte met rechtstreekse verbinding naar station Breda om de hoek. De woning is ideaal gesitueerd bij de uitvalswegen A27, A59 en A16.

Indeling

Begane grond
De entree gelegen in een nis met riante voordeur geeft toegang tot een lichte ruime hal. De hal biedt rechts toegang tot een tv-kamer (welke ook in verbinding staat met de royale living door een glazen schuifwand) en links tot een werkkamer (welke ook in verbinding staat met de keuken door een glazen schuifwand). Recht tegenover de entree gelegen bieden dubbele deuren toegang tot de royale eetkamer met vide/lichtstraat over de volle lengte. De eetkamer heeft aan de linkerzijde de keuken en aan de rechterzijde een royale living. Deze ruimtes worden gescheiden door op maat gemaakte kastenwanden.
De luxe keuken, deels gemaakt in de scheidende kastenwand met de eetkamer is voorzien diverse inbouwapparatuur. waaronder een kookplaat, afzuigkap, vaatwasser, oven, quooker, koffiemachine en koelkast. De keuken staat via een deur in verbinding met de geïntegreerde aanbouw met bijkeuken en berging. In de bijkeuken bevinden zich de witgoedaansluiting, keukenblok met wasbak, koelkast en vriezer. De berging beschikt tevens over een wasbak en de cv-opstelling. Hier bevinden zich ook ruime inbouwkasten. Vanuit zowel de bijkeuken, als de berging is de tuin te bereiken.

De speelse indeling op de begane grond biedt de mogelijkheid om het wonen, recreëren en werken met behoud van privacy en intimiteit te combineren.
De hoge plafonds en de diverse bijzondere details geven een gevoel van luxe en ruimtelijkheid maar tegelijkertijd ook een gevoel van geborgenheid.

1e verdieping:
De overloop geeft toegang tot de vide met een als bijzonder detail een glazen brug welke oversteekt in de vide. Er zijn 4 ruime slaapkamers en 2 badkamers. De badkamer beschikt over een douchecabine, zwevend toilet en enkele wastafel. Eén van de slaapkamers beschikt over een wenteltrap naar de fraaie zolderkamer en heeft een aansluitende tweede eigen badkamer. Deze luxe badkamer beschikt over een dubbele douche, toilet en enkele wastafel.

2e verdieping:
In de punt van dit fraaie pand is via een charmante wenteltrap een soort “torenkamer” te bereiken: een zeer bijzondere slaapkamer met inbouwkasten onder het dak.

Buiten:
De woning wordt omringd door een bijzonder fraai aangelegde, ruime tuin. De zonnige tuin beschikt over een achterom, terras en diverse groenbegroeiing.

ARCHITECTUUR & MATERIALISATIE

Materialen/merken
– Vloer: parket, natuursteen, marmoleum
– Gevel: metselwerk en zinken beplating
– Kozijnen:Aluminium kozijnen
– Keuken: Maatwerk/interieurbouwer
– Keukenapparatuur:Miele

Architect Paul van den Heuvel (1950)
Is naamgever van Van den Heuvel Architectuur en werkt sinds ca. 1980 bij dit gerenommeerde bureau. Het kantoor richt zich diverse projecten met eigen stijl.In 2009 heeft architect Paul van den Heuvel een prijs gewonnen voor “gebouw van het jaar”.Het project was een zwembadpalviljoen in zijn eigen tuin. Meestal is het gebouw van het jaar, dat elk jaar uitgeroepen wordt door de Bond van Nederlandse Architecten (BNA), een groot project. Zoals een grote woontoren of een treinstation zoals bij Rotterdam. Derhalve dus een grote eer! ‘Less is more’, komt regelmatig over zijn lippen. Als architect is hij voortdurend bezig om exterieur en interieur van gebouwen zo strak mogelijk te maken.

Een woord van de Architect:
In een wijk waar de jaren dertig zouden moeten herleven, is met gebruik van stijlkenmerken uit die tijd een moderne woning gerealiseerd. De woning neemt hiermee een kritische houding aan tegen de ‘standaard’ jaren dertig architectuur in de huidige Vinex wijken. Het hoekkavel geeft aanleiding tot het creëren van een woonhuis met hoektoren als bijzonder element. De glazen corridor versterkt de belevingswaarde van de hoge binnenruimte. Toetreding van daglicht en helderheid in functie en gebruik zijn uitgangspunten voor de interne organisatie.

Exterieur:
De villa bestaat uit een drietal volumes die op of aan elkaar gelegen zijn.
De basisvorm is het een rechthoek met hierop een punt opgebouwd uit een kwartdeel van een piramide. Deze punt geeft het object een bijzonder karakter en eigen torenkamer.
Aan de basisvorm is een klein vierkant aangebouwd met ondersteunende functies en voorzien van zinken beplating. Deze aanbouw is zowel vanuit de voor- als achterzijde terugliggend gerealiseerd en volledig geïntegreerd met de hoofdbouw.
De gevels zijn voorzien van lange strengpersstenen met een fraai terug liggend voegwerk dat een tijdloos beeld genereert. De kozijnen zijn deels terugliggend geplaatst en hierdoor ontstaat een diepe neggemaat. De schuifpuien en een andere puien zijn weer gelijklopend met het metselwerk. Op het platte dak is in het midden een lichtstraat gerealiseerd en op het dak van de aanbouw een ronde lichtkoepel.

Interieur:
De villa biedt diverse prachtige zichtlijnen. De entree gelegen in een nis met riante deur geeft toegang tot een lichte ruime hal met vide. Je kunt via de keuken door kijken naar de tuin en er is een mooi zicht op de vide met de glazentrap die de verdieping verbindt.
De centrale hal geeft toegang tot de verblijfsruimten op de begane grond. De ruimtes zijn deels open en toch gesloten. Dit geeft de mogelijkheid om samen op de begane grond te wonen, recreëren en werken met behoud van privacy en intimiteit.De hoge plafonds en de diverse bijzondere details geven een luxe en ruimtelijk gevoel.

Voorzieningen & Bijzonderheden

Locatie

Eline Verelaan 28, 4906 JA OOSTERHOUT

Contact

Uw naam (verplicht)

Uw emailadres (verplicht)

Onderwerp

Bericht

Message has been sent successfully.