BO.2 Architectuur & Stedenbouw

Bo.2 is een bureau voor ruimtelijk ontwerp, landelijk actief en gevestigd in Tilburg. Het werkgebied wordt niet beperkt door schaal of functie. Het afwisselende werk – interieurs, stedenbouw, architectuur, landschap – binnen verschillende disciplines – zorg, woningbouw, onderwijs, sport &..

Dom Hans van der Laan

Dom Hans van der Laan (Leiden, 29 december 1904 - Mamelis, 19 augustus 1991) was een Nederlandse benedictijner monnik en architect. Hij was een van de leidende figuren van de Bossche School. Zijn theorieën over getalsmatige verhoudingen in de bouwkunst,..

Francine Houben

Mecanoo

Francine Houben (Sittard, 1955) is directrice van het Delftse bureau Mecanoo architecten. Nadat in 2003 de laatste andere oprichter Henk Döll het bureau verliet, kreeg het bureau steeds meer het signatuur van Houben. De in Sittard geboren Houben studeerde bouwkunde..

Gerrit Rietveld

Gerard Thomas (Gerrit) Rietveld (Utrecht, 24 juni 1888 – aldaar, 25 juni 1964) was een Nederlands architect en meubelontwerper. Hij maakte ook grafisch werk, onder meer affiches en omslagen voor tijdschriften, waaronder één voor De Gemeenschap in 1925. Hij is..

H.G. Smelt

OD205

In 1938 richtte Sam van Embden zijn eigen ontwerpbureau op. Hij was één van de eerste stedenbouwkundigen van Nederland en zou ook één van de spraakmakendste worden. Na de Tweede Wereldoorlog groeide het portefeuille van zijn bureau spectaculair. Voor tientallen..

Hendrik Petrus Berlage

Een van de meest kenmerkende eigenschappen van Berlage's werk is dat zijn ontwerpen zijn gebaseerd op het idee van het Gesamtkunstwerk, de synthese van de kunsten. Veel werken van Berlage bevinden zich in Amsterdam. Belangrijke projecten zijn het gebouw voor..

Hugh Maaskant

Huig Aart (Hugh) Maaskant (Rotterdam, 17 augustus 1907 - aldaar, 27 mei 1977), in de literatuur vaak H.A. Maaskant genoemd, was een Nederlands architect met een belangrijke bijdrage aan de wederopbouw van Rotterdam na de Tweede Wereldoorlog. Na de ambachtsschool..

Jac. van Oers

Jacobus (Jac) Leonardus Wilhelmus Johanna Joseph van Oers (Son en Breugel 1939 - Amsterdam 2003). Deze architect startte in 1963 zijn bureau in Tilburg. In 1971 realiseerde hij een omvangrijk huizenproject in de Engelse componistenbuurt in Quirijnstok. In dat jaar..

Jacq. de Brouwer

Bedaux de Brouwer Architecten

Jacq. is mede naamgever van Bedaux de Brouwer Architecten en werkt sinds 1978 bij dit gerenommeerde bureau. Bedaux de Brouwer Architecten is een architectenbureau met 25 medewerkers en een kwalitatief hoogwaardig oeuvre. Een groot aantal projecten is de afgelopen decennia..

Jan Wils

Jan Wils werd geboren in Alkmaar en studeerde later architectuur aan de Technische Hogeschool van Delft. Na zijn studie werkte hij twee jaar op het bureau van H.P. Berlage in Den Haag waar hij bekend werd met het werk van..

Jos Donders

JOS. DONDERS (1867-1960) is samen met een klein aantal andere Tilburgse architecten in hoge mate verantwoordelijk geweest voor het beeld van Tilburg zoals dat in de eerste helft van de vorige eeuw is ontstaan. Kenmerkend voor Jos. Donders is dat..

Jos. Bedaux

Jos. Bedaux was autodidact en leerde het vak vooral bij zijn vader, die aannemer was in Tilburg. Tijdens de crisis van de jaren dertig moet hij vroeg aan de slag en ontwerpt hij al in 1932 het klooster Ave Maria..

Mart Stam

Martinus Adrianus (Mart) Stam (Purmerend, 5 augustus 1899 – Goldach, 23 februari 1986) was een Nederlands meubelontwerper en architect. Hij was een vertegenwoordiger van het Nieuwe Bouwen. Aanvankelijk was hij communist en heeft in 1920 zes maanden gevangengezeten wegens dienstweigering...

Paul van den Heuvel

Architect Paul van den Heuvel (1950) Is naamgever van Van den Heuvel Architectuur en werkt sinds ca. 1980 bij dit gerenommeerde bureau. Het kantoor richt zich diverse projecten met eigen stijl.In 2009 heeft architect Paul van den Heuvel een prijs..

Peter van Dinter

Vandinterarchitectuur

Sinds 1990 kleinschalig architectenburo met individuele aandacht voor zowel kleine als grote opdrachten voor particulier en professioneel. Aandacht voor ruimte, detail en materiaal, uitvoering en budget prijzen/vermeldingswaardigheden: . biënnale jonge nederlandse architecten 1989 . startstipendium fonds van de beeldende kunst..

Pim van der Ven

JULI ontwerp en advies

Als zoon van een constructeur heeft Pim zowel Bouwkunde als Civiele Techniek gestudeerd. Na zijn opleiding heeft hij in 1992 een architectenbureau opgericht onder de naam Pim van der Ven Architecten. In de periode tot de eeuwwisseling groeide dit bureau..

Rem Koolhaas

OMA

Rem Koolhaas is één van de meest invloedrijke architecten ter wereld. Zijn uitzonderlijke status heeft hij bereikt met polemische projecten, uitdagende gebouwen en een groot aantal publicaties. Rem Koolhaas werd in 1944 geboren in Rotterdam als zoon van de schrijver..

Willem Marinus Dudok

Willem Marinus Dudok (Amsterdam, 6 juli 1884 – Hilversum, 6 april 1974) was een Nederlands architect en stedenbouwkundige. Hoewel niet opgeleid als architect, is hij onder meer bekend door zijn ontwerp van het raadhuis in Hilversum. Hij maakte in totaal..